Sherbime & Zgjidhje

Internet me Shpejtesi te Larte

Internet me Shpejtesi te Larte

Internet me Shpejtesi te Larte

Rezidenca

Rezidenca

Biznesi

Biznesi

Zgjidhjet Web

Informacioni dhe Konsultimi Web

Informacioni dhe Konsultimi Web

Portfolio

Portfolio

Sherbimet It te Biznesit

Domainet dhe Sherbimet DNS

Domainet dhe Sherbimet DNS

Sherbimet IT

Sherbimet IT

Kosultimi

Kosultimi

Lajme Blog Mbeshtetje Rreth Nesh
Kerko
Login   
Shqip |  English

Pyetje te shpeshta

Cfare eshte nje emer domaini ?
Emrat e domainit jane emra qe jane familjare dhe te lehte per t'u mbajtur mend per kompjuterat ne internet. Ato i korrespondojne nje seri numrash te quajtur numrat e Protokollit te Internetit (adresat IP) qe sherbejne si adresa rutimi ne Internet. Emrat e domainit perdoren gjersisht sin je rruge e pershtatshme per te lokalizuar informacionin dhe per te arritur te tjeret ne Internet.

Si te regjistroj nje emer domaini ?
Ne mund ta regjistrojme ate per ju.

Cfare eshte nje adrese IP?
Cdo kompjuter ne internet ka nje adrese numerike te quajtur Adrese IP, qe perdoret per te identifikuar vendodhjen e kompjuterit.

Cfare eshte nje URL?
Ajo eshte shkurtim i Universal Resource Locator. Disa njerez i referohen asaj sin je adrese web. Nje shembull i nje URL-je eshte http://keminet.net. Vini re qe URL-ja eshte nje identifikues unik. Nuk ka dy website qe te kene te njejten URL. Kjo eshte arsyeja pse duhet te regjistroni emrin e domainit tuaja perpara se ta bej dikush tjeter.

Pse duhet te regjistroj nje emer domaini?
Nje emer domaini eshte adresa e Internetit. Ajo eshte identifikuesi juaj unik ne web. Ajo identifikon ju dhe biznesin tuaj tek miliona njerez ne bote. Kur ju regjistroni nje emer domaini, ju jeni nje nga miliona te tjere qe lulezoni nga shperblimet e internetit.

Si ta gjej nqs adresa web qe dua eshte e disponueshme?
Eshte e lehte te gjesh nqs emri qe doni eshte apo jo i disponueshem. Thjesht shkruani emrin e domainit qe doni ne hapesiren e godaddy.com , zgjidhni .com/ .net/.org dhe shtypni GO.

Sa i gjate mund te jete nje emer domaini dhe cilat jane kufizimet?
Nje domain mund te kete nje maksimum prej 67 karakteresh duke perfshire edhe prapashtesat (.com, .net, .org). Nje emer domaini mund te permbaje numra (0-9), germa (a-z) ose nje vije (-). Nje domain nuk mund te filloje ose te mbaroje me nje vije (-). Nje domain nuk mund te kete karaktere si (! @#$%&? ~: _).

Une kam nje domain diku tjeter, mund ta kaloj tek ju?
Po, ju mundeni.

A do te jete i disponueshem publikisht emri dhe informacioni i kontaktit?
Po.

Pse eshte kaq e rendesishme te regjistroj nje emer domaini per kompanine time? Arsyeja eshte e thjeshte: Njohja e Menjehershme e Emrit. Perdorimi i nje emer domaini e ben te lehte qe klientet tju gjejne ne internet.

Si te transferoj skedaret nga faqja web?
Ju mund ti transferoni skedaret duke perdorur FTP ose Microsoft FrontPage. Ju mund te merrni nje FTP thjesht duke shkuar tek download.com dhe te shtypesh ftp.

Cfare eshte nje llogari POP?
Nje llogari POP eshte nje forme email-i. Ajo nenkupton qe email-i juaj mund te shikohet nga cdo llogari POP. Nje auto-pergjigjes dergon nje mesazh si pergjijge te nje e-maili te ardhur.

Si te transferoj skedare ne faqen time?
Skedaret transferohen tek web server nepermjet File Transport Protocol (FTP).